Ő miért tud lefogyni? Avagy az egyiknek sikerül, a másiknak...
Címlap / Szépség-Egészség / Ő miért tud lefogyni? Avagy az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Dr. Csábi Bettina

Ő miért tud lefogyni? Avagy az egyiknek sikerül, a másiknak nem

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-29

"..a sors sokszor nem tudja, mit akar"-szól az ismert sláger. DE nem így kellene folytatódnia, hanem úgy, hogy az életmódváltó nem tudja mit akar. Miért van, hogy egyeseknek pikk-pakk megy a fogyás, mozgás, másoknak soha nem sikerül? A diéták állandó körforgásában élik mindennapjait, egyre csalódottabban, frusztráltabban, kilátástalanabbul. Te is közéjük tartozol? Ennek nem kell így lennie. 

Egyik online távedzettem anyukája, Ildikó írta nekem, hogy ” Nem kellett más csak kitartás és a tanácsaid. Köszönjük Csábi Bettina a lehetőséget, egy igazi angyal vagy. Tanácsom, hogy tartsátok be a tanácsait és az eredmény meg lesz!”

Tehát első lépés az, ha elhatározod magad az életmód váltásra, keress egy hozzáértő szakembert. Hol találsz ilyent? Három dologra figyelj, legyen szakmai tudása, múltja, referenciái, és saját rendszerének a hiteles képviselője legyen. Akin van felesleg, vagy nem tudja végrehajtani az edzéseket, annak nyilván hibázik valami a módszerével, hiszen ha saját magát nem tudja karbantartani, hogy fog átváltoztatni Téged? Nyilván sehogy. De az, hogy saját maga hogy néz ki, milyen erő-állóképességi állapotban van, még nem elég. Vannak-e olyan tanítványai, akik bizonyítják, hogy képes átadni a tudását? Én, ha személyi edzőt keresnek, a Palatinus Tündét szoktam ajánlani mindig, mivel személyi edzéseket nem tartok.

Ha megtaláltad a megfelelő embert, akire hallgathatsz, akkor nyilván alapos tájékozódás után személyre szabott tervet kapsz tőle. És idáig lelkes mindenki, aztán előfordul, hogy mégsem úgy sül el a dolog. Pedig a többi 150-nél igen, de nála, holott mindent betart, mindent megtesz, mégsem…

Olyan NINCS, hogy ne sikerüljön… Csak türelem és kitartás. „Betartok mindent, mégsem megy”-ha nincs betegséged, ne akard bemesélni nekem, hogy neked nem megy, de a többi 99,9%-nak igen. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Ne kifogásokat keress, hanem csináld, mert a szervezetet nem lehet becsapni. Csak a hozzáállásodon kell változtatnod. Nem nekem kell magyarázkodnod, hogy mindent betartottál, mégsincs változás.

Én is mindenkinek egyénre szabom az étrendjét, edzéstervét számos szempont figyelembe vételével. Igen, vannak szívbeteg, cukorbeteg, pajzsmirigy problémás bajnokaim, kisbabás online távedzetteim. Csoda nincs. Csinálni kell és kész. Én gondolkodom helyetted, megírom amíg szükséged van rám a terveidet, közben viszont az átküldött előadásanyagaimmal és a kérdéseidre adott válaszokkal folyamatosan képezlek is-de az életmódváltást nem én fogom megcsinálni helyetted, hanem Te magad!

Azért teszek ki ajánlásokat névvel, arccal, hogy kézzel fogható bizonyítékaid legyenek. Nekem nem lenne könnyebb kamu ajánlásokat irkálni hangzatos címekkel szerinted, amit sajnos néhányan megengednek maguknak? Azért teszem oda azt, aki vállalja a nyilvánosságot, hogy segítsen neked, mert ha neki sikerül, neked is sikerülni fog. Mert nem engem csapsz be, hanem saját magadat.


Azt csináld, amit leírok, ne felülbírálgass, mert ha nem hajtod végre az edzéstervet, étkezési tervet, hanem ugyanazt teszed, mint eddig, az eredmény detto ugyanaz lesz.
Ergo: keresd meg a megfelelő szakembert, és hajthatatlanul haladj a célod felé, ne kibúvókat, kiskapukat keresgess! Ezen az egy dolgon múlik a siker. Persze van, aki megkap 1 havi tervet, aztán úgy gondolja, tudja egyedül is. Tévedés, még nálam sem tudják annak ellenére, hogy előadásanyagokkal és a folyamatos interakcióval képzem őket. Ez is kibúvó, mert kell legalább 3 hónap, hogy elkezdje kapisgálni a saját szervezetét, és tegyük fel, hogy lefogyott, vagy elérte a kívánt alakot, a szinten tartásra magától rá fog jönni? Akármennyire is odafigyelek még én is, és nem viszem 1300-1500 kcal alá edzésnapokon a kalóriát /mert a tápanyagok aránya nagyjából fix/, közösen kell kidolgoznunk a szinten tartást. De erre úgyis rájön, és újra kezdi, csak addig kikukázta megint a közösen elért eredményeket. Tehát a célodra koncentrálj, ne pedig arra, hogy tudnád ugyanazzal az életvitellel elérni az álomalakot-mert megsúgom, sehogy…

És csak egy idézet-nem megbántásként, hanem elgondolkodtatónak-Albert Einstein "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3254 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x